4 Haziran 2016 Cumartesi

Enjektör Memesi Nedir,


Enjektör Memesi yakıt sisteminin en önemli ve en pahalı parçalarından biridir. Aynı zamanda içten yanmalı motorlarda bakımı en sık yapılması gereken malzemeler arasında yer alır. Bakım süreçlerinin uzun tutulduğu takdirde yüksek faturalar çıkaracak sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir. Bunun için dizel araçlarda 25.000 km sınırı bakım için ideal zamandır.

Enjektör memesinin görevi
Enjektör memesinin görevi en özet hali ile motorda yanma odalarına yakıtı püskürtmek tir. Bu püskürtme işlemi yaklaşık dakika 1000 kere Enjektör memesinin hareketi ile oluşur. Basınç, Enjektör Memesinin yapısı ve yakıt kalitesi püskürtme işlemini etkileyen faktörlerdendir. Basıncın değişkenliği sistemde çalışan yakıt pompasının çalışma değerleri ile doğru orantılı olup, yakıtın kalitesi ise tamamen araç sahibinin kontrolündedir. Yeni araçlarda üretici firmaların yakıt markası tavsiye etmelerindeki sebep budur.
enjektör memesi fiyatları
Enjektör Memesinin yapısında değişkenlik gösteren faktörler ise Enjektör Memesinin püskürtme kısmındaki haznenin geometrik yapısı, mikro deliklerin adedi, değişkenliği, açısal farklılıkları, yerleri ve çaplarıdır. Bu sebeple püskürtülen yakıt miktarı, püskürtülen yakıtın dağılma şekli ile kontrol edilmiş olur.
En çok tercih edilen enjektör memesi markaları, 
Piyasa da en çok tercih edilen, en sık kullanılan bazı enjektör memesi markaları; Bosch enjektör memesi, Delphi enjektör memesi, Denso, Fischeer, Seven, Stanadyne, Yanmar, Zexel, Doowon ve Zy Enjektör memesi çeşitlerini inceleyiniz. Enjektör Memesi Çeşitleri

1 yorum: